Vrouw & Vruchtbaarheid

In onze praktijk bieden we een totaalpakket aan speciaal voor de vrouw. Met behulp van acupunctuur, orthomoleculaire voedingsadviezen, houdings- ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Met behandelingen en adviezen op maat.

Rondom zwangerschap en zwangerschapsbegeleiding
In de praktijk zien wij veel vrouwen (én partners) met een (nog onvervulde) kinderwens die moeite hebben met zwanger worden. Maar ook vrouwen die zwanger zijn en klachten hebben tijdens de zwangerschap staan wij bij. Denk hierbij aan: misselijkheid, rug- en bekkenpijn, slaapproblemen, hoofdpijn, hoge bloeddruk, oedeem, maagklachten, harde buik, angst- of paniekaanvallen en een dreigende miskraam.

Stuitligging
Als de baby in stuitligging ligt kan acupunctuur ervoor zorgen dat het kind weer goed komt te liggen. De kans op succes is het grootst als de behandeling rond de 33 à 34 weken wordt gestart. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit door een acupunctuur behandeling maar liefst 25% vaker gebeurt.

Persoonlijke begeleiding
Daarnaast begeleiden we de zwangere vrouw in de aanloop naar de bevalling met acupunctuur en lichaams- en ademhalingsoefeningen.

Bevalling
Met acupunctuur kan een bevalling in gang worden gezet en de pijn tijdens bevalling worden verlicht. Tijdens of na de kraamperiode zien wij vrouwen weer terug om weer terug in balans te komen.

Babymassage en kinderacupunctuur
Ook kunt u bij ons terecht voor babymassage, Tuina en kinderacupunctuur.

Désirée, Maartje en Aukje zijn gespecialiseerd in behandelingen rondom vruchtbaarheid, kinderwens en begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling. Alsook ná de bevalling. Het weer in balans komen na een zwangerschap is een thema waaraan wij veel aandacht besteden in onze praktijk.

Vrouwen kunnen bij ons terecht voor een individueel begeleidingsplan op maat of in kleine groepen waar aandacht wordt besteedt aan houding, ademhaling en voedingspatroon.