Behandeling

Intake

Als acupuncturisten besteden we veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose.
Tijdens de eerste afspraak spreekt de acupuncturist uitgebreid met u over uw klacht, leefstijl­­, voedingspatroon en emotionele welbevinden.

Een acupuncturist kijkt zowel naar uw lichamelijke als geestelijke gesteldheid, luistert naar uw stem, kijkt naar uw tong, uw gezicht en voelt uw pols. Op deze manier worden patronen van disbalans in kaart gebracht.


Naalden

Een acupunctuur behandeling is erop gericht de natuurlijke balans in uw lichaam te herstellen. De acupuncturist plaatst zeer dunne, steriele wegwerpnaalden op speciale punten op de huid.

Het inbrengen van de dunne naalden kunt u even voelen, maar over het algemeen wordt de behandeling als ontspannend ervaren. De prikkels die de naalden teweeg brengen laten energie in het lichaam vrijkomen en stromen.
Na een acupunctuur behandeling kunt u zich heerlijk loom en moe voelen. Soms treedt er een dof en zwaar gevoel op in het behandelde deel van uw lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg.


Duur van de behandeling

De naaldjes blijven enkele minuten tot 30 minuten in uw lichaam.
De eerste behandeling duurt (inclusief intakegesprek) ongeveer 90 minuten. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 60 minuten.


Extra ondersteuning

Acupunctuur kan ondersteund worden met qigong, acupressuur, tuina, moxa, ademhaling- en ontspanningsoefeningen, voeding- en leefstijladviezen.